Ağrı Patnos’ta Newroz’a çağrı broşürü dağıtan HDP ve DBP’lileri engellemeye çalışan polis, Dihaber muhabiri Berivan Karataş’ı darp etti
Özgürlükçü Demokrasi’nin haberine göre, Ağrı’da 21 Mart’ta kutlanacak Newroz için Patnos ilçesinde broşür dağıtan ve aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk’ün de bulunduğu HDP ve Demokratik Bölgeler Partili (DBP) grubu engellemeye çalışan polis, dihaber muhabiri Berivan Karataş’ı darp etti. Broşür dağıtan siyasetçileri sözlü taciz eden polis, haber takibi yapan Karataş’ın çekim yapmasını engellemeye çalışınca HDP ve DBP’liler ile polis arasında tartışma çıktı. Karataş’ı darp eden polisler, fotoğraf makinesini de almaya çalıştı.
HDP ve DBP’liler, çalışmalarına devam ederken, ilçede “Osmanlı Ocakları” yazısı bulunan bir minibüs ise Mehter Marşı eşliğinde sürekli HDP’nin anons aracını takip ederek, taciz etti.