Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “TDV (Türkiye Diyanet Vakfı) öğrenci yurtları, gençlik merkezleri, cezaevleri, hastaneler, YURT-KUR, üniversite kampüsleri vb. yerlerde D grubu Kur’an kursları açıyoruz” dedi.
Türkiye’de 19 bin 50 Kur’an kursu var
Türkiye’de il ve ilçe merkezlerinde 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla 19 bin 503 Kur’an kursu bulunuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde açıklanan verilerde; bu kursların mülkiyet durumuna göre 3 bin 146’sı derneklere, 344’ü vakıflara, bin 8’i şahıslara ve bin 340’ı belediye ve özel idarelere ait olması dikkat çekiyor.
Ek bütçe istemişti
2021 için 13 milyar lira bütçe ayrılan Diyanet, “Kurum bütçesinin her yıl yaklaşık yüzde 96-97’si personel giderlerinden oluşmakta, yüzde 3-4’ü ile hizmetler icra edilmektedir. Yurt içi ve yurt dışında geniş bir coğrafyada yasal görevlerimizi tam anlamıyla ifa edebilmemiz için, personel gideri dışındaki cari giderler ve yatırım ödeneğinin artırılması gerekmektedir” diyerek bütçeden ek ödenek istemişti. 7 bakanlığın bütçesini geride bırakan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın istediği ek ödenek eleştirilere konu olmuştu.