İstanbul Beykoz’daki bir okulda görevli din kültürü öğretmeninin sınıfta “Pantolon ve tayt giyen kızlara şehvet duyuyorum” dediği iddia edildi
İstanbul Beykoz’daki Prof. Dr. İbrahim Canan Anadolu Lisesi’nde görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emin Şahin’in “Tayt ve pantolon giyen kız öğrencilere şehvet duyuyorum” dediği öne sürüldü. Aynı öğretmenin sınıfta pantolon giyen bir kız öğrenciyi ayağa kaldırarak bir başka erkek öğrenciye, “Sen ne hissediyorsun” diye sorduğu da öne sürülüyor.
BirGün’den Serbay Mansuroğlu’nun haberine göre, Beykoz Prof. Dr. İbrahim Canan Anadolu Lisesi’nde görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emin Şahin’in iddiaya göre, dersine girdiği bir sınıfta, “Ben tayt-pantolon giyen kızların bacak arasına bakınca şehvet duyuyorum” dedi. Şahin, bu sözün devamında sınıfta pantolon giyen bir kız öğrencisini ayağa kaldırdı.
Ardından bir başka erkek öğrenciyi kaldırdı. Öğretmen Şahin bu defa erkek öğrencisine, “Sen ne hissediyorsun?” diye sordu. Erkek öğrenci, “Ben de” yanıtını verdi. Erkek öğrencinin, “Ben de” yanıtı vermesi üzerine öğretmen Şahin, “Benim için olay bitmiştir” ifadesini kullandı.
Yaşanan olayı ve din kültürü öğretmeninin tavrını bir öğrenci velisine anlattı. Okuldaki öğrenci velisine durumu anlatınca velisi harekete geçti. Birçok veli ve eğitimcinin bu durumdan haberdar olduğu ve okulun bazı öğretmenlerinin duruma tepki göstererek okul müdürünün gerekeni yapmasını istediği ifade edildi. Tepkiler üzerine okul müdürünün öğretmen Emin Şahin’i çağırtarak sorguya çektiği aktarılırken, öğretmen Emin Şahin, yaşananlarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Olayın açıklığa kavuşmasını ve gerekenin yapılmasını isteyen veli ve eğitimciler, kadın örgütleriyle birlikte okul önünde öğretmen Emin Şahin’i protesto etmek için girişimlere başladı.